Website van de Werkgroep DeepSky

STARPAW wordt STARNIGHTS!!! 20 tot 22 AUGUSTUS 2003!!!


NIEUWE URL!!! www.vvs.be/deepsky

 

Opname Messier 82, Luc Debeck.

Opname Conusnebula, Josch Hambsch.

Schets Messier 64, Sjoerd Dufoer.

Sfeerbeeld StarNights 2003

[10  februari 2004]

*McNeil's Nebula!!! Een nieuwe reflectienevel nabij Messier 78...Een uitbarsting van de veranderlijke IRAS 05436-0007 heeft recent voor het ontstaan gezorgd van een opmerkelijke reflectienevel nabij M78 in het sterrenbeeld Orion. Lees Meer!


[04  februari 2004]

*Binnenkort zal de Werkgroep 2 workshops verzorgen die handelen over het observeren en schetsen van Deep-Sky objecten. Een eerste workshop gaat door op 27 februari a.s. (Urania, i.s.m. collega waarnemer, Decartiaan en J.V.S. Staflid Tom Corstjens) en een tweede workshop gaat door op 6 maart tijdens de J.V.S. Dag, georganiseerd door J.V.S. Sirius te Aalst. Er volgt zeker een verslag op deze pagina's. Interesse in de workshop? Laat het ons weten: VVS WG DEEP-SKY, Heikantstraat 49, 9290 Overmere of mail

*De recente wijzigingen binnen de WG Deep-Sky zijn na te lezen in 'editoriaal' van Distant Targets nr. 32, eveneens het laatste nummer van DT. Met gemengde gevoelens hebben we afscheid genomen van een tijdschrift en een boeiend project waar we 8 lange jaren voor geknokt hebben. We danken onze 150 abonnee's voor hun jarenlange vertrouwen. Lees hier het voorwoord nog eens na.

*Als extraatje voor alle waarnemers zullen we het aanbod van gedigitaliseerde nummers van Distant Targets zo snel als mogelijk uitbreiden en online plaatsen op deze site. 12 nummers zijn nu al beschikbaar via distant targets.

*Iedereen waarnemer die graag eens een artikel schrijft is bij deze hartelijk uitgenodigd om vanaf nu zijn bijdrage in te sturen naar de redactie van Heelal. U kan alles mailen naar: heelal@vvs.be. De WerkGroepLeider is altijd bereid om artikels na te lezen.

*Uw WAARNEMINGEN blijven meer dan welkom en zullen enerzijds gebruikt worden ter aanvulling van publicaties in HEELAL/ASTRA, en anderzijds op deze site terechtkomen waar alle waarnemers ze kunnen inkijken. De WerkGroep rekent op jullie inbreng!

*Binnenkort zal de WerkGroep via HEELAL/ASTRA en deze site  2 boeiende projecten lanceren namelijk PROJECT MESSIER en PROJECT ARP waarbij we alle waarnemers uitnodigen om visueel en astrofotografisch (analoog en digitaal) deze 2 catalogi te gaan observeren en op die manier een database van boeiende deep-sky informatie op te bouwen.

*Deze site is vanaf nu te vinden op een nieuwe URL namelijk www.vvs.be/deepsky. Gelieve uw links naar deze site up te daten.

[StarNights2004]

*De organiserende groep achter de vorige edities van StarPAW (nu STARNIGHTS) is ondertussen uit zijn winterslaap ontwaakt en is op dit moment druk bezig met het samenstellen van een planning en het kontacteren van de eerste sprekers die tijdens STARNIGHTS aan het woord zullen komen. STARNIGHTS is opnieuw een organisatie in samenwerking met de Astronomische Contact Groep uit Ieper en gaat door op de terreinen van het AstroLAB IRIS...lees verder!  EEN MUST VOOR ALLE WAARNEMERS!!! Noteer het in uw agenda: van 20 tot 22 augustus in het AstroLAB IRIS te Ieper.

*Zin om te komen spreken en/of uw resultaten aan andere amateur te tonen? Graag!!! Geef ons een seintje voor een concrete planning. Mail en/of schrijf de organisatie:

STARNIGHTS, Heikantstraat 49, 9290 Overmere of mail

 

 

 

 

Op deze website vind je alle praktische informatie over de stand van de administratie Wetenschap en Innovatie op de Derde Vlaamse Ruimtevaartdagen.

moon phases