LEDEN 
MAANDELIJKSE VERGADERING

ACTIVITEITEN
KALENDER
ARTIKELS
FOTO'S
LINKS
Zaterdag 3 februari : Verzamelen geblazen op de kluisberg,voor een bosuilenwandeling met aansluitend mogelijkheid tot sterrenkijken.
Meer info via Facebook .
Op vrijdagavond 23 en zaterdagavond 24 februari staat AVK paraat voor de nationale sterrenkijkdagen . Tal van kijkers zullen weer opgesteld staan op de koer van de gemeente school In Vichte . In de refter wordt naar jaarlijkse gewoonte heel wat binnenactiviteiten gepland,zoals spiegel slijpen,kosmologie,tentoonstelling van eigen werk  .
Stip 20 Oktober alvast aan in je agende want dan is er de nacht van de duisternis.
Net zoals vorige editie wordt dit door Natuurpunt krekel Anzegem georganiseerd.
Ditmaal zullen we opgesteld staan VBA "de verrekijker" in Gijzelbrechtegem. (Grijsloke)

ACTIVITEITEN 2016
ACTIVITEITEN 2017
2018
Het was een schot in de roos met zulk helder weer op de beide avonden ,vrijdag was al redelijk goed met 100-150 bezoekers, zaterdag met 200-250 (voorzichtige schatting) was de drukste dag .

 De Astronomische Vriendenkring Vichte had opnieuw een groot aanbod aan telescopen en een binnenprogramma georganiseerd in de Gemeenteschool Beukennoot , onze vaste waarneemplaats.
Vrijdagavond was het aanbod divers met Maksutovs 127 (zeer populair momenteel bij ons :-) ), enkele grote Schmidt Cassegrains (2.xc9.25 , c11 en Meade 10") en een grote 30cm goto dobson en projectie van de maan via een bresser wifi oculair in een 15cm newton naar ipad. En er stond ook een grote 20cm Kutter telescoop, die superscherpe beelden van de maan verschafte !
De bedieners gaven uitleg aan de bezoekers bij hetgeen er te zien was.
Binnen, de traditionele fototentoonstelling, spiegelslijpstand en  kosmologie om vele vragen  die er werden gesteld,zo veel mogelijk te beantwoorden.

Zaterdag werden we nog vervoegd door Nicky Demunster die een display over ruimtevaart had meegebracht. zeer populair nu met het ganse space x verhaal.

Zaterdag dus heel wat drukker, de warme choco was een "hot item" bij de bezoekers, lange rijen aan de telescopen. op momenten konden we de drukte met moeite aan, maar iedereen kon toch heel wat objecten bekijken in de grote telescopen die er aanwezig waren.

 Na 22.30u nam de drukte af en begon het opruimen, een zeer geslaagde editie, dank aan iedereen voor hun inzet !